Pestra kulinarična izbira

V hotelu Bellevue smo poiskali nekatere recepture starih domačih jedi, ki so se v svoji izvirnosti najdalje ohranile pri podeželskem prebivalstvu na Pohorju. Ponovno smo jih obudili in naredili privlačne tudi za izbrane sladokusce današnjega časa.

Hotel Bellevue nudi svojim gostom gostinske storitve v: restavraciji z veliko teraso (100 sedežev), Kamin sobi, baru.

03-Kulinarika-740-x-900
01-Kulinarika-740-x-900
02-Kulinarika-740-x-900

Okusnost pohorskih jedi

Čeprav so bile pohorske jedi skromne in pripravljene samo z eno ali dvema vrstama zelenjave, največkrat brez mesa, so bile ob svoji preprostosti okusne in nikoli povsem pozabljene. V domačih kuhinjah so jih gospodinje pripravljale iz živil, pridelanih na domačiji, s pripravo hrane pa so bila povezana tudi mnoga kmečka opravila, ki so bila vpeta v vsakdanje življenje pohorskega kmeta.

Ob tradicionalnih suho mesnatih izdelkih kot so Pohorska bunka, divjačinske klobase in salame, zaseka in meso iz tunke, ki smo jih združili na “Pohorski plati“, boste v našem jedilnem listu v hotelski restavraciji našli še raznovrstne paštete in namaze (skutni, zeliščni, iz postrvi in prosa), domač kruh, štruklje, gibanice, borovničev in jabolčni zavitek, rožičevo torto, vsem znano “Pohorsko omleto” in tradicionalne jedi na žlico – Pohorski pisker, telečjo obaro, gobovo juho, …

Ob vikendih bomo pred vami, dragi gostje, na terasi pripravljali jedi na žaru; izbirali boste lahko med ribjimi ter mesnimi dobrotami.

Rezerviraj preprosto in hitro